Home » Genieten van Meditatie » Osho Mystic Rose » ervaring deelneemster


Ervaring van een Deelneemster aan de OSHO® Mystic Rose

 

Vanaf het moment dat ik mij voorbereidde om alles klaar te maken om een reis naar Mystic Rose te maken, begon mijn energie al lichtjes te stromen. Daarbij kreeg ik telefonisch echt de steun van Modita om die stap te zetten om mijn vertrekkensklaar te maken. Gewoon het 'oude' achterlaten, waar ik al maanden in verstard zat: burn-out, chronisch vermoeid, depressie, apathie, verward, mezelf verloren, prikkelbaar en geïrriteerd rond partner en burenlawaai...

 

Ook mijn anti-depressiva (zeer slacht) en sulpiride (zeer slecht) liet ik achter thuis. Ik was er eindelijk van verlost. Ik wou er echt van af. Ook al was het nog maar 3-4 weken in gebruik. Ik wou er op dat moment mee stoppen. Ik zou het 'anders' oplossen.

 

Ik moest gewoon eens weg uit mijn doolhof. Even op adem komen, tijd voor mijn eigen bio-ritme en voor mezelf alleen zonder vrijheidsberoving van levensgezel. Gewoon: mezelf terugvinden.

 

En dit lukte beetje bij beetje. Tijdens de Mystic Rose werd elke dag een stukje van mijn 'Roos' geopend. Ik genoot overdag van de natuur, op mijn eigen tempo eten maken, eten, rusten, afwassen, mediteren en slapen.

Er was op dat ogenblik eigenlijk geen twijfel, dit was mijn laatste hoop: 'Mystic Rose' in plaats van 'Opname'.

 

En effectief beetje bij beetje vond ik meer vertrouwen in mezelf en wat meer vreugde en energie. Ook al rustte ik veel: ik accepteerde het. Ik lag in een caravan in een mooie natuur.

 

Zoals Osho ons uitlegt "hoe meer je erin steekt hoe meer eruit komt', deed ik mee volgens mijn mogelijkheden van toen - ook al voelde ik me heel moe (dit was een vast patroon in het brein) - door de stimulatie van de anderen met het lachen. Ook al was het wel gespeeld, er kwamen momentjes van spontane humor.

 

In de tweede week maakte ik een grote kuis met oud verdriet, kwaadheid, frustratie...

 

De derde week was zeer lastig om 50 minuten stil te zitten als chronisch vermoeide. Maar telkens kwam op de climax een verlossing om te mogen bewegen en dansen. Dit was dan de bevrijding. Ik zou het bijna gaan opgeven, maar Modita hielp mij erdoor. Ik moest en zou slagen naar het Mystic Rose einde toe. Ik was al zover, dus ik moest erdoor.

 

En effectief, mijn 'Rose' was opengebloeid: ik had weer energie, vreugde en zin om verder aan te sterken.

 

Ik maakte er trouwens nog een extra vakantieweek van en na 4 weken kon ik weer huiswaarts keren vol vertrouwen in mezelf en in een beter leven, met meer energie en levensvreugde.

 

Modita is een prima meditatieleraar, healer, therapeute met heel veel attentie voor het proces van elke deelnemer.

Ze werkt vanuit persoonlijke ervaring en dat geeft veel vertrouwen.

Een echte aanrader in gelijk welk proces diep of niet diep: altijd goed.

 

M.P. België